top of page

Blogi

Talven voima

Suomessa on helppo nähdä luonnon rytmin tarjoama tahti, koska meillä on niin selkeät vuoden ajat. Tällä hetkellä elämme sydäntalven aikaa, jonka rauha ja pysähtyneisyys tarjoavat hitaamman temmon, levon hetken niille, jotka ottavat sen vastaan.


Tässä maailmassa missä ylisuorittaminen on ollut arkipäivää, ainakin niin kauan kuin muistan, on vaikeaa, mutta niin tärkeää irtaantua aina hetkeksi tekemisen meiningistä. Ei autokaan loputtomiin jaksa ilman tankkaamista.


Jos me keskitymme pelkästään suorittamiseen ja uusien asioiden tuottamiseen ja toteuttamisen, voimamme palavat väkisinkin loppuun enemmin tai myöhemmin (suomalaisella sisulla todennäköisesti myöhemmin). Tästä syystä valitettavasti tunnolliset ihmiset sairastavat vapaapäivillään tai viikonloppuisin. Mutta nyt elämme aikaa, jossa uuden rytmin opettelu on enemmän kuin suotavaa, se mahdollistaa meille täysin uudenlaisen tavan elää. Tasapainoisemman, levollisemman ja uskallan jopa sanoa tuottavamman.

Hear me out:

Sana G.O.D. tulee sanoista G= Generator, O=Organizer ja D=Destroyer.

Eli suomeksi Generaattori-asioiden alkuun saattaja, Organisaattori- toiminnan aika ja Destroyer-tuhoaja eli asioiden loppuun käsittely. Tämä on se luonnollinen rytmi ja lainalaisuus, jossa elämme tässä maailmassa. Tosin, tuntuu että, nyky-yhteiskunta on unohtanut D-kohdan kokonaan ja keskittyminen on tapahtunut pelkästään tuottamiseen ja ylisuorittamiseen.


Vasta kun ymmärrämme irtipäästämisen ja asioiden loppuun saattamisen tärkeyden, vapautamme tilaa (eli energiaa) uusille ajatuksille, asioille ja toiminnalle. Itse käytän nykyään sanaa integrointi tähän lepovaiheeseen ja asioiden loppuun saattamiseen.


Ja silloin kun annamme itsellemme tilaa hengähtää, asiat usein loksahtelevat paremmin paikoilleen ja lähtevät kuin omalla painollaan vierimään. Elämme maailmassa, jossa energia, eli ajatus materialisoituu viiveellä tähän fyysiseen todellisuuteen, tiedostimmepa sitä tai emme.

Ja tästä syystä talvi on mitä loistavin aika hengähtää, olla ja maadoittua. Jos yhtään on tuntosarvet kohdillaan ja menee lumiseen metsään voi tuntea pysähtyneisyyden voiman. Anna itsellesi lupa käyttää sitä samaa voimaa omassa elämässäsi.


Näin alkuvuodesta on myös hyvä aika kiittää mennyttä vuotta ja päästää siitä irti. Opettelemalla kuuntelemaan ja elämään enemmän luonnon rytmien mukaan annamme itsellemme mahdollisuuden tasapainoisempaan ja stressittömämpään elämään.


Toivon sinulle runsaudellista ja voimaannuttavaa vuotta 2022!


~Laura Johanna~Komentar


Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page