top of page

Blogi

Kevään Voima


Kevät on oivallista aikaa siivota talven vanhat energiat pois. Suorastaan paras vuoden aika käydä läpi vanhoja tavaroita, heittää/lahjoittaa pois mitä ei tarvitse, viedä kirpputorille ym. Tyhjentää nurkat, viedä matot ulos ja tehdä kunnon siivous lattiasta kattoon. Puhdas ja raikas koti on sama kuin selkeä mieli, ajatus kulkee paremmin eikä ylimääräiset rojukasat nurkissa aiheuta turhaa ahdistusta.


Kevät on myös aikaa, kun luonto alkaa herätä talven jäljiltä. Uusia versoja nousee maasta, vihreitä silmuja muodostuu auringon lämmittämiin puihin ja pensaisiin. Myös linnut aloittavat joka vuotisen sinfonia konserttinsa herättäen viimeisetkin metsän eläimet talviuniltaan. Puhumattakaan auringon lämmittävästä ja valaisevasta voimasta, joka on niin tervetullut pitkän talven jälkeen.

Sama tapahtuu myös ihmisissä ja varsinkin meillä Suomessa missä pitkä ja pimeä talvi on ajanut suuret massat koteihinsa lämpimään moneksi kuukaudeksi. Valon voima antaa myös meille ihmisille energiaa, samalla kun päivät pitenevät. Toki jos olet syntynyt vuoden pimeimpänä aikana, niin hyvin todennäköisesti nautit talvesta ja pimeydestä enemmän, kuin kesällä ja valon aikaan syntyneet.


Täytyy kuitenkin mainita, että kaikille valo ja pitenevät päivät eivät tuo energiaa, vaan saattaakin käydä päinvastoin. Joillain ihmisillä keväällä tuleekin väsymys ja tunne, että täytyy rauhoittaa tahtia. Tämä on täysin ok, sillä olemme kaikki yksilöitä ja reagoimme asioihin eri tavalla, pääasia että tunnistaa omat voimavarat ja kuuntelee oman kehon viestejä.Kevät on myös uusien alkujen, ajatusten ja ideoiden KÄYTÄNTÖÖN laiton aika. Talvella tehdyt suuret mastermind-suunnitelmat on hyvä laittaa aluille kevään kasvavassa energiassa. Tärkeä ottaa nimenomaan konkreettisia askeleita. Aloittaa edes pienin askelin kohti isompaa päämäärää, mikä se sitten kenelläkin on.


Kevät on myös hyvää aikaa tehdä pieni kehon puhdistus ja aloittaa esim. paasto. Tai jos paasto kuulostaa liian utopistiselta asjatukselta niin ihan perus ruokavalion tsekkaus on enemmän kuin plussaa. Onko talvella ruokatottumukset repsahtaneet ja jouluherkut onkin jääneet arkiherkuiksi? Jos näin on vahingossa käynyt, niin annettakoon itsellemme synnin päästö, asiahan on täysin korjattavissa.


Mieti mitä peniä muutoksia voit ruokavalioosi tehdä, jotta olosi paranee mielen ja kehon tasolla. Voitko jättää ylimääräisen leivän syönnin pois ja vaihtaa tilalle esim. maustamatonta jogurttia ja marjoja? Tai vaikka tehdä itse siemennäkkileipää tilalle? Onneksi tänä päivä saa helposti vinkkejä netin ihmeellisestä maailmasta.
Loppuun haluan toivottaa juuri sinulle ihanan ravitsevaa, valoisaa ja sopivassa määrin toimeliasta kevättä!


~Laura Johanna~

Comments


Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page