top of page

Blogi

Balilainen hieronta

Vuonna 2018 olin parin kuukauden ajan Balilla opiskelemassa hyvinvointia sekä Klassista- ja Balilaista hierontaa. Bali on kiehtova Indonesian saari, Intian valtameren vieressä lähes päiväntasaajan päällä. Päivät ovat tukahduttavan kuumia, skoottereita vilisee joka puolella, ruoka on tuoretta ja maukasta sekä ihmiset hyvin ystävällisiä ja valmiita auttamaan länsimaalaisia turisteja.


Balin saarella suurin osa (93%) asukkaista on Hinduja. Se näkyy heidän päivärytmissään erilaisten seremonioiden, rukous hetkien ja temppelijuhlien merkeissä. Jo parissa päivässä totuin joka puolella olevien suitsukkeiden tuoksuun, joita polteltiin hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa (karkottamassa pahoja henkiä). Tavanomaista on myös pitää kesken työpäivän tauko, käydä alttarilla rukoilemassa ja antamassa pyhitys lahja jumalille.

Ihastuin Balilaisen hieronnan kokonaisvaltaiseen hoitoon, joka jättää kehoon ja mieleen taivaallisen olotilan. Siispä päädyin itse opiskelemaan kyseistä hierontaa sekä luonnon yrteistä valmistettavia erilaisia terveysjuomia. Balilaista hierontaa opiskelin Bali Bisa:ssa, joka sijaitsee saaren kaakkoisosassa, Sanur-nimisessä kaupungissa.


Balilainen hieronta koostuu eri kulttuurien tekniikoista, joista Balilaiset ovat kehittäneet oman hieronnan. Intiasta tuli Ayerveda, johon kuuluu parantavat hieronta tekniikat, öljyt ja yrtit. Kiinasta tuli Akupainanta tekniikka. Lisäksi Javalainen hieronta (v.500-1500 jKr.) jota käytettiin kuningattarille ja prinsessoille vaivojen parannukseen ja rentoutukseen. Myöhemmin länsimaista saapui Klassinen hieronta, ja näin Balilainen hieronta löysi länsimaalaiset turistit.


Balilaisen hieronnan hyödyt:


* rentouttaa lihas- ja niveljännitystä

* rauhoittaa hermostoa

* parantaa verenkiertojärjestelmää

* aktivoi immuunikiertoa

* energisoi kehoa ja lieventää kehon jännitystä
Käytän hieronnoissani myös eteerisiä öljyjä toiveiden mukaan.


Balilaisen hieronnan voit varta itsellesi tästä linkistä:


-Laura Johanna

Lähteet: Bali International Spa Academy

Comments


Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page